[Video] Doktor gigi menjadi Superhero: Kanak-kanak tidak lagi takut mencabut gigi

Pada masa kini, menjadi seorang doctor gigi terutamanya doctor gigi paedatrik memang memerlukan pelbagai usaha luar biasa. Baru-baru ini, media social di negara Thai pada hari Isnin minggu ini telah menjadikan seorang jejaka kacak bernama Ken sebagai buah mulut bukan sahaja di dalam industry pergigian di negara Thai, bahkan seluruh negara Thai dan negara jiran seperti Hong Kong serta Malaysia.

Dr. Ken

Ken, berumur 34 tahun, demi mendekatkan dirinya kepada kanak kanak yang bakal menjalani rawatan pergigian dan di samping mahu menghilangkan rasa gentar mereka terhadap doctor gigi, Ken telah memakai kostum Superhero sama seperti dalam komik termasyhur antarabangsa.

Berita Negara Thai:

Phuket Dentist d

Ramai peminat di Facebook dan laman social yang lain mengelarkannya jejaka Superhero. Doktor gigi ini berkerja di sebuah klinik pergigian swasta di Phuket. Gambar-gambar di laman social jelas menunjukkan bahawa Ken demi mengembirakan kanak-kanak yang bakal menjalani rawatan di kliniknya, beliau telah memakai pelbagai jenis kostum kostum haiwan dan Superhero.

 

Phuket Dentist 2

Superhero Ken juga melawati banyak sekolah sekolah di seluruh negara Thai dengan berpakaian kostum Superhero bagi memberi sesi taklimat mengenai penjagaan gigi and kebersihan oral yang betul. Banyak peminat-peminatnya berkata bahawa Ken ialah seorang yang penyayang dan comel.

Phuket Dentist 1Source:
http://goo.gl/J9wP2Y
http://www.kwongwah.com.my/?p=145033
http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20160525&guid=55141896&category_guid=10793140&category=instant

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s